Een sterke relatie van ruim twintig jaar

“Samenwerken met VEKA gaat altijd goed.” Wim van Leeuwen (59) kan het weten. Met zijn bedrijf DW Kozijnen werkt hij al ruim 20 jaar naar volle tevredenheid met VEKA. En hij zit al sinds zijn 22e in de kozijnen. Hoe een ambitie uitgroeide tot een kozijnenbedrijf met een uitstekende reputatie.

DW Kozijnen, opgericht door Don van Waard (D) en Wim van Leeuwen (W), was in de eerste drie maanden van zijn bestaan een montagebedrijf voor een ander bedrijf. Vandaag de dag werken er twintig monteurs, twee professionals voor de dakkapellen productie, vijf mensen in de kozijnenproductie en twee mensen in het magazijn. Het bedrijf is met name actief in de Bollenstreek. In 2021 had DW Kozijnen een omzet van 2,2 miljoen euro en in 2022 zal dat 50% meer zijn. “Iedereen wil vernieuwen.”

De start

Don en Wim kenden Adriaan Hakkert via een ander bedrijf. “Adriaan wist dat we graag zelfstandig aan de slag wilden. Hij heeft ervoor gezorgd dat Don en ik bij VEKA terecht konden en hij heeft voor ons bemiddeld bij de aanschaf van de tweedehands machines.”

Het eerste jaar maakte het duo lange dagen. “Het was eigenlijk de leukste tijd. Samen de kozijnen maken, samen op de steiger. We deden alles zelf: van inmeten tot en met plaatsen. Het is nu een heel ander bedrijf.” Dat DW Kozijnen zelf de kozijnen is blijven produceren, maakt dat het bedrijf flexibel is gebleven en groot is geworden.

Modernisering

De ingebruikname van een eigen voorbereidingscentrum, zo’n vier jaar geleden, bleek daarbij een goede stap. “We hebben nu een machine die alle bewerkingen in het profiel uitvoert. Dat was voorheen heel veel werk. De mensen die hiermee werken, hoeven bovendien geen verstand van kozijnen te hebben, doordat de machine volledig is voorgeprogrammeerd.” De aanschaf van de machine heeft DW Kozijnen zelf geregeld. “Maar ik weet zeker dat VEKA desgevraagd wel geholpen zou hebben. Zo regelde VEKA ook kosteloos de profielen waarmee we de machine konden testen.”

Uitstekende samenwerking

Het contact met VEKA is altijd goed gebleven. “Als er iets is, bel je ze gewoon op en de mensen van VEKA schieten te hulp, eventueel met assistentie van Duitsland. Ze zijn bovendien eerlijk. Als er fouten zijn gemaakt, proberen ze dat niet goed te praten bij onze klanten, maar lossen ze het gewoon op.”

Ook op andere fronten loopt de samenwerking goed. “VEKA heeft een strakke organisatie, waar je volledig op kunt vertrouwen. Echte Deutsche Gründlichkeit. We hebben nooit meegemaakt dat leveringen vertraagd werden. Daardoor kunnen we altijd goed plannen. En ze leveren snel. Standaardkleuren binnen een week. Dus als een aannemer snel wil plaatsen, dan regelen we dat. We horen maar al te vaak dat dit bij de concurrenten wel anders gaat.”

Dat er al twee decennia is samengewerkt, heeft VEKA natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. “We hebben mooie cadeaus gekregen tijdens ons Open Huis en de oorkonde voor het twintigjarig dealerschap. Bovendien gaan we in januari met al het personeel op bezoek bij VEKA!”

Kwaliteit en enthousiaste klanten

De relatie is nooit écht veranderd, maar de producten hebben natuurlijk wel ontwikkelingen doorgemaakt. “De isolatiewaarde van de profielen is steeds beter geworden.” En ze zien er steeds beter uit. “Onze klanten vinden VEKA SPECTRAL echt prachtig. Er zijn er bij die heel Nederland hebben afgereden voor zo’n mooi zwart kozijn en dan verbaasd zijn dat wij het gewoon in de showroom hebben staan.” De kwaliteit spreekt klanten ook aan. “Ze zijn bijvoorbeeld erg te spreken over de degelijke, stevige deuren. Geen wonder, want elk VEKA profiel voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm: klasse A. Dat komt doordat VEKA  in de loop der jaren de wanddikte heeft behouden, in tegenstelling tot veel andere leveranciers. En VEKA biedt natuurlijk veel kleuren in elke stijl, van modern tot retro. Veel klanten kiezen weliswaar nog voor wit en antraciet, maar er is veel te kiezen voor ieder die een alternatief wil.”