Vraag testresultaten aan en win advies in!

In ons drukke, dichtbevolkte land groeit de behoefte aan kunststof kozijnen die optimale thermische isolatie bieden en tegelijkertijd voor optimale geluidsisolatie zorgen. Hoe vinden architecten, aannemers of kozijnfabrikanten in elke situatie de beste combinatie van glas en kozijn?

Bij de keuze van kozijnprofiel, glassoort en glasopbouw luistert het nauw. VEKA helpt partijen in het bouwproces om de juiste keuze te maken. Daarom heeft VEKA een breed spectrum aan combinaties van beglazingen en VEKA profielsystemen getest. Deze testresultaten zijn op aanvraag beschikbaar. Van deze mogelijkheid wordt regelmatig gebruikgemaakt, bijvoorbeeld wanneer een kozijnfabrikant er zeker van wil zijn dat zijn oplossing aan de eisen en wensen van de opdrachtgever voldoet.

Vraag advies van technisch specialisten
Elk gebouw is anders en in elk project gelden specifieke eisen. VEKA kan dus niet voor elke situatie kant-en-klare testresultaten beschikbaar hebben. Ook als er geen toepasselijke testgegevens voorhanden zijn, kan VEKA echter hulp bieden. VEKA beschikt namelijk over technisch specialisten die in overleg met architect, aannemer of kozijnfabrikant adviseren over de beste oplossing. De oplossing kan inhouden dat in de concrete situatie de betreffende glasopbouw getest zal worden. Het kan echter ook zijn dat een iets andere combinatie van glas en kozijn wordt gekozen.

Eigentijdse oplossing: SOFTLINE 82 NL
De ideale combinatie van geluidsisolatie en thermische isolatie vraagt om een dikke glassoort en een sterk kozijnprofiel dat in staat is het zware glas probleemloos te dragen. VEKA heeft het SOFTLINE 82 profielsysteem hiervoor speciaal ontwikkeld. SOFTLINE 82 NL is dan ook helemaal berekend op zwaar, geluidswerend glas tot een dikte van 52 mm. Door kunststof kozijnen met SOFTLINE 82 NL profielen toe te passen, kunnen enerzijds optimale thermische isolatiewaarden worden behaald, passend bij energieneutraal bouwen. Door de SOFTLINE 82 NL profielen te combineren met glas van 52 mm dik, is het anderzijds mogelijk om tot 46 dB geluidswering te realiseren, terwijl de thermische isolatie intact blijft. SOFTLINE 82 NL is hierdoor bij uitstek geschikt voor toepassing in drukbevolkte omgevingen met veel geluidsbelasting en op locaties in de nabijheid van vliegvelden en treinstations.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over de toepassing van SOFTLINE 82 NL? Wilt u testresultaten opvragen of advies krijgen van een technisch specialist? Neem dan contact op met Adriaan Hakkert: e-mail AHakkert@veka.com, tel. 0344 65 22 34 of 06 53 96 98 94.
.