Het antwoord op bovenstaande vraag wordt binnenkort gegeven. Op 28 mei a.s. maakt de jury bekend welke projecten bekroond worden met de VKG Architectuurprijs 2018. Wat is uw favoriete project?

De uitslag is nog niet bekend, maar één ding staat al vast: het kunststof kozijn is beeldbepalend in innovatieve projecten. De genomineerde projecten in de categorieën nieuwbouw en renovatie bewijzen het. De VKG Architectuurprijs 2018 laat architecten, architectenbureaus en opdrachtgevers zien dat het kunststof kozijn zowel in renovatie als nieuwbouw een hoogwaardig en veelzijdig gevelelement is.

Genomineerd: Brabantse primeur
Een van de genomineerde projecten is de duurzame renovatie van appartementengebouw Zuringhof in Tilburg. Voor Brabant was dit het allereerste nul-op-de-meterproject. Woningcorporatie TBV Wonen realiseerde het samen met Green Core, een samenwerkingsverband van Tilburgse bedrijven gericht op duurzaam bouwen. Het ontwerp hiervoor werd gemaakt door De Vierde Toren, een onafhankelijk samenwerkingsverband van architecten en stedenbouwkundigen. Driessens in Panheel, specialist in kozijnvervanging en gevelrenovatie, leverde en monteerde zowel de kunststof kozijnen met triple glas als de aluminium entreepui. In de kunststof kozijnen is het VEKA profiel SOFTLINE 82 NL AD toegepast.

Drie prijzen
De VKG Architectuurprijs wordt mogelijk gemaakt door de VKG (Vereniging Kunststof Gevelementenindustrie) en De Architect. De winnaars van de VKG Architectuurprijs worden bekendgemaakt tijdens de VKG Architectuurdag, op 28 mei om 14:00 uur in Stadstheater De Kom in Nieuwegein. Er worden drie prijzen uitgereikt: een in de categorie nieuwbouw, een in de categorie renovatie en de publieksprijs. Tijdens de VKG Architectuurdag wordt ook het VKG Keurmerk gepresenteerd. Op het programma staat verder een presentatie, waarin de bekende Nederlandse trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk inzoomt op de toekomst van de bouw. Wilt u deze boeiende dag bijwonen? Op de site van de VKG kunt u zich aanmelden.