Binnen en buiten worden één

Het verbinden van binnen- en buitenruimte speelt een belangrijke rol bij de vormgeving van moderne woningen. VEKA presenteert daarom VEKAMOTION 82: het innovatieve hefschuifdeursysteem voor optimale bewegingsvrijheid en wooncomfort. VEKAMOTION 82 maakt op drie punten het verschil: meer licht, meer ruimte én meer ontwerpmogelijkheden.

VEKAMOTION 82 vergroot de leefwereld van bewoners doordat het de buitenwereld naadloos verbindt met de buitenwereld. Vanuit de woonkamer de tuin inlopen of naar het balkon gaan wordt zo de gewoonste zaak van de wereld. De licht lopende schuifvleugel en de barrièrevrij vormgegeven dorpel van VEKAMOTION 82 zorgen namelijk voor kostbare extra ruimte en bewegingsvrijheid. Dit zijn belangrijke voordelen ten opzichte van de traditionele, naar binnen zwenkende deurvleugel!

VEKAMOTION 82: hoog glasaandeel, smalle vleugelaanzichten
Licht en openheid zijn kenmerkend voor de architectuur van nu. VEKAMOTION 82 past daar perfect bij doordat het grote glaspartijen en slanke vleugelaanzichten combineert. VEKAMOTION 82 heeft in de basisvariant slechts 86 mm vleugelhoogte. Bewoners krijgen zo extra leefruimte, halen meer licht naar binnen en genieten van een vorstelijk uitzicht.

VEKAMOTION 82 MAX: designvariant met nóg meer glas
Naast de basisvariant is er de designvariant VEKAMOTION 82 MAX. Deze heeft een unieke vaste vleugel die aan de binnenkant een aanzichthoogte van slechts 28 mm heeft. De vaste vleugel kan bijna helemaal weggestuct worden, wat resulteert in een fraaie, nagenoeg raamloze optiek. De naam zegt het al: met VEKAMOTION 82 MAX kan het glasaandeel worden gemaximaliseerd. Deze variant zorgt voor 7 cm extra zichtbaar glas in de breedte en zelfs bijna 13 cm in de hoogte. De vergroting van het glasoppervlak is niet alleen fraai, maar zorgt ook nog eens voor meer zonnewinst, wat gunstig is voor een zuiniger energieverbruik.

Vele ontwerpmogelijkheden
VEKAMOTION 82 is harmonieus te combineren met de architectuur van nu. Het biedt bovendien tal van mogelijkheden voor het aanbrengen van persoonlijke accenten qua oppervlak, kleur en optiek. Zo kan er gekozen worden uit het folie-assortiment van VEKA met z’n 60 aantrekkelijke decors. Uitzonderlijk stijlvolle opties biedt VEKA SPECTRAL: de trendy oppervlakveredelingstechnologie met de unieke look-and-feel. VEKA SPECTRAL heeft een fluweelachtige uitstraling en is beschikbaar in 14 kleurvarianten. Daarnaast bieden aluminium voorzetpanelen extra ontwerpopties.

Vertrouwde kwaliteit: klasse A
Bij VEKAMOTION 82 worden uitsluitend profielen gebruikt van klasse-A-kwaliteit conform de norm DIN EN 12608. Daarnaast wordt het raam voorzien van grote, rondom lopende staalversterkingen. Deze eigenschappen maken van VEKAMOTION 82 een enorm stabiel systeem dat voorbereid is op hoge belastingen. Daardoor is het perfect te combineren met moderne, zware en warmte-isolerende beglazing. De oersolide uitvoering zorgt er tevens voor dat de hefschuifdeur steeds moeiteloos en veilig loopt.

Wooncomfort, veiligheid en isolatie verzekerd
Met grote, rondom lopende staalversterkingen in het kozijn en de vleugels houdt VEKAMOTION 82 ongewenste bezoekers buiten. Gecombineerd met bijbehorende beslagen en beglazing staat VEKAMOTION 82 ook garant voor de door de politie aanbevolen inbraakwerendheid met weerstandsklasse RC 2. Wind en zelfs slagregen houdt VEKAMOTION 82 ook moeiteloos buiten. Dat is te danken aan het nieuwe, meertraps afdichtingssysteem.

Last but not least, staat VEKAMOTION 82 borg voor uitstekende thermische isolatie. De eersteklas isolatiewaarde Uf,m voor de raamconstructie resulteert met VEKAMOTION 82 en een moderne functiebeglazing in een isolatiewaarde voor het hele element Ud van maximaal 0,73 W/(m²K).

Wilt u meer weten over VEKAMATION 82? Ga da naar softline 82.nl!