Met kunststof kozijnen variëren in het gevelbeeld? De mogelijkheden zijn eindeloos, nu een geavanceerde oppervlakverdelingstechnologie voor een compleet nieuwe look-and-feel zorgt. Zie en voel het verschil van VEKA SPECTRAL!

VEKA SPECTRAL is een speciaal oppervlak dat VEKA in eigen beheer heeft ontwikkeld. Kunststof kozijnprofielen met VEKA SPECTRAL onderscheiden zich door hun ongeëvenaarde optiek en haptiek. Nooit eerder hadden kunststof kozijnen zulke matte oppervlakken en zo’n fluweelachtige uitstraling! Wie voor het eerst kunststof kozijnen met VEKA SPECTRAL ziet, wordt zó nieuwsgierig dat hij met eigen handen voelen wil hoe het oppervlak en het materiaal gemaakt zijn.

Nieuwe vormgeefopties

VEKA SPECTRAL biedt ontwerpers en architecten nieuwe mogelijkheden bij de vormgeving van het gevelbeeld. De unieke oppervlakverdelingstechnologie maakt van raam- en deurkozijnen beeldbepalende designelementen. Daarbij wordt de kleurstelling van VEKA SPECTRAL afgestemd op de actuele wensen in de markt. VEKA SPECTRAL wordt om te beginnen uitgevoerd in drie grijstinten die op dit moment zeer populair zijn: antraciet, venstergrijs en omber. Het palet van kleuren zal continu worden uitgebreid. Andere varianten, bijvoorbeeld met design- en metalliceffecten, zijn ook al in voorbereiding.

Robuuste uitvoering

VEKA SPECTRAL geeft kunststof kozijnen een nieuwe esthetische dimensie en combineert die met uitmuntende technische eigenschappen. Dat is te danken aan de speciale samenstelling van het oppervlak. Dit is namelijk hoogwaardig met lak veredeld, waardoor de kozijnen zeer kras- en slijtvast zijn en ook nog eens extreem UV- en weerbestendig. Veeleisende simulaties, zowel in het laboratorium als onder werkelijke omstandigheden, hebben bevestigd dat VEKA SPECTRAL tot het uiterste bestand is tegen externe invloeden. Het anti-graffiti-oppervlak laat geen vingerafdrukken toe en ook andere verontreinigingen maken nauwelijks een kans. Bovendien is het oppervlak zeer eenvoudig te reinigen. Kunststof kozijnen met VEKA SPECTRAL behouden daardoor decennialang hun uitzonderlijke uitstraling.

Exclusief via VEKA kozijnfabrikant

VEKA kozijnprofielen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnorm: Klasse A conform DIN EN 12608. Met VEKA SPECTRAL is deze onderscheidende kwaliteit nu ook voorhanden in een uniek, baanbrekend design. Wilt u zelf ervaren hoe VEKA SPECTRAL het verschil maakt? De VEKA kozijnfabrikant zal u graag ontvangen!