Van 17 t/m 19 januari 2018 vindt in Gent de Polyclose plaats. De Polyclose is het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Op deze toonaangevende vakbeurs is VEKA uiteraard weer aanwezig. In stand 140 in hal 1 hopen wij u te mogen begroeten. VEKA heeft diverse noviteiten die wij graag aan u willen presenteren. Hieronder wordt vast een tipje van de sluier opgelicht. Kijkt u even mee?

Krachtig en trendy: de nieuwe hoekverbinding

Een belangrijke innovatie voor de Nederlandse markt is VEKA’s nieuwe hoekverbindingssysteem, dat helemaal is afgestemd op de profilering van de Nederlandse kozijnen. Hiermee kunnen profielen van verschillende geometrie met elkaar worden verbonden. Daardoor krijgen kozijnen zowel de juiste uitstraling als de sterkste verbinding. Anders gezegd: de nieuwe hoekverbinding biedt het beste van twee werelden. Daar komt nog bij dat de isolatiewaarden van het kozijnsysteem volledig intact blijven, terwijl aan alle kwaliteitseisen en -normen wordt voldaan. Een aanwinst voor Nederlandse kozijnfabrikanten, architecten en bouwers!

Nieuw kleursysteem: VEKA SPECTRAL

Spectaculair is het toepasselijke woord voor VEKA’s nieuwe kleursysteem. Kozijnen met VEKA SPECTRAL onderscheiden zich door hun matte oppervlakken met fluweelachtige uitstraling. Dat moet u zelf gezien én gevoeld hebben! De nieuwe esthetische dimensie van VEKA SPECTRAL gaat gepaard met uitmuntende technische eigenschappen. Dankzij de speciale samenstelling is de toplaag bijvoorbeeld uitzonderlijk kras- en slijtvast. Daarmee is VEKA SPECTRAL een systeem dat zowel in de particuliere markt als de projectenmarkt aantrekkelijke mogelijkheden biedt.

Nieuwe profielserie nu compleet

SOFTLINE 82 NL is VEKA ‘s nieuwe profielserie voor de Nederlandse markt. Nu de serie volledig leverbaar is, kunnen kozijnfabrikanten, architecten en opdrachtgevers optimaal profiteren van de talloze mogelijkheden. Om er één te noemen: met SOFTLINE 82 NL kunnen nu ook imitatieschuiframen worden gemaakt. De serie is opgebouwd rond drie hoofdlijnen. SOFTLINE 82 AD is het profielsysteem waarbij de ruit vooraan in het kozijn ligt. Daarnaast is er SOFTLINE 82 NL dat de uitstraling heeft van het traditionele kunststof kozijn, waarbij de ruit wat dieper in het kozijn ligt. De serie wordt gecompleteerd door SOFTLINE 82 NL RETRO. Het design van dit profielsysteem is geïnspireerd op het retrokozijn dat in Nederland veel is toegepast.

De drie systemen zijn naar keuze leverbaar met zwarte of grijze dichting. De nieuwe profielen hebben unieke technische eigenschappen, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor toepassing van glas met een dikte van 52 mm. Dit betekent dat met geluidswerend en veiligheidsglas altijd een combinatie kan worden gemaakt die zowel qua geluidsisolatie als qua thermische isolatie aan de hoogste eisen voldoet.

Topkwaliteit verzekerd: klasse A

Alle VEKA profielsystemen voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitsnorm: klasse A conform DIN EN 12608. Is dat nieuws vraagt u zich misschien af? VEKA systemen voldoen toch al jaren aan deze norm? Dat is juist, maar toch is dit het vermelden waard. De huidige ontwikkeling is namelijk dat beglazingssystemen alleen maar zwaarder worden. Daarom is het belangrijker dan ooit dat VEKA aan de hoogste kwaliteitsnorm blijft vasthouden. VEKA gaat niet mee in de Europese trend om voor een lagere kwaliteit te kiezen. Concreet houdt dit in dat VEKA alleen profielen produceert met een dikkere wanddikte waardoor de hoeken sterker zijn en de kozijnen vormvast blijven. Daardoor kunnen bijvoorbeeld raamkozijnen met zware triple beglazing decennialang optimaal blijven functioneren. De VEKA deurprofielen hebben zelfs een wandsterkte van 3,5 mm en zijn daarmee optimaal berekend op de Nederlandse deuren die volgens het Bouwbesluit 2300 mm hoog moeten zijn.