Grijs worden steeds populairder

Kleurige ramen en deuren zijn sfeerbepalende elementen die het karakter van de woning accentueren. VEKA biedt architecten, bouwers en woningeigenaren nu nog meer keuze in kleuren en decors. Met het nieuwe kleursysteem VEKA SPECTRAL komen grijstinten in zowel aluminium-look als glanzend glad beschikbaar. 

Om de vele keuzemogelijkheden voor ramen en deuren te illustreren, volgt hier een actueel overzicht van het VEKA kleurenpalet.

Nieuw: spectaculaire grijzen in VEKA SPECTRAL

VEKA werkt doelgericht aan het vergroten van keuze in texturen en kleuren. Om optimaal te kunnen inspelen op trends heeft VEKA het kleurenpalet uitgebreid met VEKA SPECTRAL. Dit kleursysteem biedt een compleet nieuwe look op basis van een hoogwaardige, in eigen beheer ontwikkelde foliëringstechnologie. Het gegeven dat grijstinten steeds populairder worden bij consumenten, vormde de inspiratie voor de kleuren waarmee VEKA SPECTRAL wordt geïntroduceerd. Het zijn fraaie grijzen die hun esthetische meerwaarde danken aan twee speciale texturen: de stijlvolle aluminium look en de spectaculaire silky look (glanzend glad).

De profielen met VEKA SPECTRAL zijn niet alleen erg fraai, maar ook nog eens bijzonder functioneel. Deze zullen in fase ingevoerd worden en wordt gestart met de silky look. Uitgebreide tests hebben bewezen dat profielen met VEKA SPECTRAL zowel slag- en krasvast als uv- en weerbestendig zijn. Bovendien zijn ze bestand tegen chemicaliën en belastende omgevingsinvloeden.

54 kleuren en decors 

De basis van het VEKA kleurenpalet wordt gevormd door het traditionele foliesysteem. Hiermee kunnen ramen zowel in één kleur als tweekleurig (buiten andere kleur dan binnen) worden uitgevoerd. Door en door crèmewit (RAL 9001) is hierin nog altijd het populairst. Wij zien RAL 9010 opkomen. De profielen in deze 2 basiskleuren kunnen worden voorzien van een gekleurde toplaag. Waarbij RAL 9001 en antraciet het meest gevraagd zijn. Laatstgenoemde is leverbaar met- en zonder structuur. Daarnaast zijn er vijftig kleuren, variërend van gedekte tinten tot krachtige trendy kleuren. Naar smaak kan worden gekozen uit bedrieglijk echte houtnerfstructuren en gladde uitvoeringen, die altijd gemakkelijk te reinigen zijn. Zowel de gladde uitvoeringen als de houtnerfstructuren zijn uv- en weerbestendig en slag- en krasvast. Daardoor zijn ze bestand tegen weer en wind, verbleken ze niet en blijven decennialang mooi.

Extra opties: aluclipprofielen

De aluminium-look is erg in trek in bij consumenten, omdat zo de look gecombineerd wordt met de kwaliteiten van kunststofprofielen. Daarom biedt VEKA bij een aantal profielen de mogelijkheid om aluminium cliplijsten aan te brengen. De cliplijsten worden gemoffeld in een RAL-kleur naar keuze.

Wilt u meer weten over de VEKA kleuren en texturen?

Vraag direct informatie aan!